Sitronen Oy - Citroen varaosat
SITRONEN OY
puh (02) 766 7107 (ma-pe 9-16)
email: sitronen@kolumbus.fi
MYYNTIPALSTA


Huoltotiedotteita

VINKKI C5 JAKOPÄÄN REMONTTIIN

Citroen C5 2,0 16V (EW10J4) moottoreissa on tapahtunut useita moottorivaurioita, kun laturin hihnan kiristin ja ohjainrulla pettävät ja suistavat hihnan jakopään sekaan. Jakopää on suojattu ja näin ei pitäisi teoriassa tapahtua, mutta käytännössä joskus tapahtuu.

Jakopääremontin yhteydessä kannattaa vaihtaa myös laturin hihna, sekä sen kiristin ja ohjainrulla. Kuvassa alla osat numerot 5 ja 6 ovat laturin rullat.
C5 laturin hihna + rullasarjan hinta on 83,00 Eur (03.2009).

HDI -moottoreissa moottorivaurioita on aiheuttanut kampiakselin päässä oleva hihnapyörä, joka lauettuaan saattaa syöttää kumikiekaleita jakopäähän.
Vaihda jakopääremontin yhteydessä myös kyseinen hihnapyörä, alla kuvassa osa numero 7.
HDi:n siivapyörän hinta on 112,20 Eur (03.2009).

RAITISILMASUODATTIMEN VAIHTO

Ilmastointijärjestelmään liittyy raitisilmasuodatin, joka pitää vaihtaa noin 15000 km välein (muistisääntönä öljynvaihdon yhteydessä). Jo tällä vaihtovälillä suodatin mustuu liasta ja tukkeutuu silminnähtävästi. Ilmastoinnin suodatin sijaitee kojelaudan alla oikealla puolella autoa. Uuden suodattimen mukana tulee asennusohje, joka on tässä ohessa skannattuna.


XANTIAN KAASUNESTEJOUSITUS

Xantiassa on Citroenin mukavuudestaan kuuluisa kaasunestejousitus. Joustavina elementteinä toimivat jousipallot ovat huoltoa vaativia komponentteja. Jousipallojen ominaisuutena on, että painetta häviää noin 10% vuodessa. Tämä vaikuttaa auton jousitusmukavuuteen että koko hydrauliikkajärjestelmän toimintaan ja kestoikään paineenvaraajan pallon osalta.

Jousipallojen kestoikä on noin viisi vuotta. Jousipallot voi joko vaihtaa uusiin tai uudelleen paineistaa käden käänteessä. Olemme huomanneet, että Xantioita ei käy jousipallojen paineistuksessa läheskään niin paljon, kuin autojen lukumäärä edellyttää. Olemme tavanneet lukuisia -93...96 Xantioita, joiden jousipallot ovat aivan "kovat".

Jos epäilet, ettei autoosi ole vaihdettu/paineistettu jousipalloja, ota uhteyttä Sitroseen ja varaa aika jousipallojen huoltoon. Huomaat eron varmasti! Saatavana myös erikoismukavia "Comfort"-jousipalloja erittäin korkeatasoista mukavuutta vaativille Xantia-kuljettajille.